Zoneterapi er en flere tusinde år gammel behandlingsform, hvor man via specielle og masserende tryk under fødderne (i nogle tilfælde i håndfladerne) kan påvirke vores organer, muskler, blodgennemstrømning og andre forskellige processer i kroppen.

Hele vores krop er afspejlet i fødderne og hænderne, og der er således områder, som svarer til vores organer, knogler, væv m.m. Disse områder kaldes reflekszoner.

Man opererer også med nogle linier (14 stk.), som løber lodret gennem vores krop. Disse kaldes medianbaner. I disse baner løber vores livsenergi (Qi), som forsyner og transporterer energi rundt i vores krop. Medianbanernes placering er med til at kortlægge, hvor i kroppen eventuelle ubalancer skal justeres.

Zoneterapeuten kan via disse systemer danne sig et overblik over, hvilke organer der skal tilføres mere energi, og hvilke der måske er for aktive. Zoneterapi bliver brugt med gode resultater ved bl.a. følgende lidelser/ubalancer:

Muskel- og ledsmerter

Luftvejslidelser
(herunder allergier og astma m.m.)

Migræne – hovedpiner

Hormonelle problemer
(bl.a. overgangsalder og barnløshed)

Fordøjelsesproblemer

Hjerte/kredsløbsforstyrrelser
(forhøjet/for lavt blodtryk)

Kolik

Hudproblemer
(eksemer m.m.)

 

Hvordan foregår behandlingen

Vi starter med en kort samtale om dig og dine eventuelle symptomer. Derefter lægger du dig på min briks og du får en behandling, hvor jeg især koncentrerer mig om de zoner/områder, der er relevante for netop dig. Behandlingen varer typisk 1 time.

I mange tilfælde vurderer jeg, at efter ca. ¾ time zoneterapi, vil det være hensigts­mæssigt, at min klient får akupunktur det sidste kvarters tid. Jeg har rigtig gode resultater med denne kombination.

Zoneterapi